Reypenaer Verse Kaasblaadjes
Reypenaer Verse Kaasblaadjes
Reypenaer Verse Kaasblaadjes
Reypenaer Verse Kaasblaadjes
Click to enlarge
Reypenaer Verse Kaasblaadjes
Reypenaer Verse Kaasblaadjes
Reypenaer Verse Kaasblaadjes
Reypenaer Verse Kaasblaadjes
Horeca/Restaurant Groothandel (Bedrijfs) catering
Nantwich Supreme Champion

Reypenaer Verse Kaasblaadjes

Productbeschrijving

250g vers gesneden Reypenaer kaasblaadjes in hersluitbare verpakking.

Smaak: intense, beklijvende smaak en geur met een zachte, smeuïge textuur
Aroma's: licht romig, ziltig, aangenaam fruitig, nootachtig

Prijs beschikbaar na login
  • Altijd op voorraad & direct leverbaar
  • Ruim assortiment
  • Persoonlijke service & advies

Productbeschrijving

Reypenaer verse kaasblaadjes zijn mooie grote raspblaadjes. Het is een superieur ambachtelijk product door de historische rijping in het historische kaaspakhuis in Woerden.
De lange rijping geeft veel smaak aan de kaasblaadjes waardoor er weinig van nodig is.
Het mysterie van de bijzondere smaakontwikkeling tijdens de rijping van Reypenaer kaas is groot. Het is een samenspel van meerdere omstandigheden, met waarschijnlijk als belangrijkste factor het in ruim 110 jaar opgebouwde microklimaat in het oude kaaspakhuis aan de Oude Rijn in Woerden, in 1906 gebouwd door de rijping van Goudse kazen uit het groene hart van Nederland.

De natuur doet zijn werk
Rijpen is een proces van smaak en geur ontwikkeling in de tijd. Door de luiken in het oude kaaspakhuis te openen laten de kaasmeesters de buitenlucht binnen en speelt de natuur zijn belangrijke rol. De variaties van de natuurlijke omstandigheden gedurende de rijpingstijd zijn belangrijk. De kaas past zich telkens aan de wisselende omstandigheden aan. Bij warm weer worden de kazen langzaam warmer en versnelt de rijping en bij kouder weer precies andersom en vertraagt deze. Bij vochtig weer kunnen de kazen hun vocht minder kwijt (bedrogen minder) en bij droog weer juist meer. Zo werken de kazen en de rijping samen met de natuur. De natuurlijke verschillen veroorzaken diepte en complexiteit in smaken en geuren.

Het ventileren van het kaaspakhuis gebeurt nog steeds door luiken te openen op het moment dat de buitenlucht goede invloed heeft op de omstandigheden. Door het jaar wisselen lagere en hogere temperaturen, meer vochtigheid in de lucht en drogere lucht, elkaar af. De rijpingsomstandigheden variëren zo op een natuurlijke manier en verklaren de complexiteit van smaken en geuren.

De kazen maken alle seizoenen mee en verliezen in de tijd veel aan gewicht (ze bedrogen), terwijl de smaken en geuren intenser worden en de textuur verandert.

Reypenaer is het resultaat van het streven en het vakmanschap van drie generaties van de Wijngaard familie.

Reypenaer
Reypenaer kazen hebben meerdere prijzen gewonnen, waaronder drie keer "Supreme Champion"bij de Nantwich International Cheese Show in Engeland. Daarnaast werken vele top (sterren) restaurants ermee.

Productspecificaties
Artikelnummer 8566
Merk Reypenaer
EAN 8714529003856
Bewaren In de koelkast
Eenheid Stukartikel
Product Kaas
Rijpingstijd 1 - 3 jaar
Snijwijze Geraspte kaas
Variant Koemelkkaas
Ingrediënten gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, stremsel, kleurstof: annatto norbixine
Zout 2
Vezels -
Energie (kJ/kcal) 1986 / 473
Vetten 39
waarvan verzadigde vetzuren 28
Koolhydraten <0,1
waarvan suikers <0,1