Reypenaer Cadeau trio - 3 x 1/48
Reypenaer Cadeau trio - 3 x 1/48
Reypenaer Cadeau trio - 3 x 1/48
Reypenaer Cadeau trio - 3 x 1/48
Reypenaer Cadeau trio - 3 x 1/48
Reypenaer Cadeau trio - 3 x 1/48

Reypenaer Cadeau trio - 3 x 1/48

Reypenaer Cadeau Trio is een combinatie van verschillende oude kazen:
- Reypenaer - 1 jaar gerijpt
- Reypenaer V.S.O.P. - 2 jaar gerijpt
- Reypenaer XO Reserve - 2,5 -3 jaar gerijpt

  • Wat je kunt verwachten:
  • Altijd op voorraad & direct leverbaar
  • Ruim assortiment
  • Persoonlijke service & advies

Delen

Productbeschrijving

Reypenaer Cadeau Trio is een combinatie van verschillende oude kazen:
- Reypenaer - 1 jaar gerijpt
- Reypenaer V.S.O.P. - 2 jaar gerijpt
- Reypenaer XO Reserve - 2,5 -3 jaar gerijpt

Reypenaer kaas..een mysterie
Het mysterie van de bijzondere smaakontwikkeling tijdens de rijping van Reypenaer kaas is groot. Het is een samenspel van meerdere omstandigheden, met waarschijnlijk als belangrijkste factor het in ruim 110 jaar opgebouwde microklimaat in het oude kaaspakhuis aan de Oude Rijn in Woerden, in 1906 gebouwd door de rijping van Goudse kazen uit het groene hart van Nederland.

De natuur doet zijn werk
Rijpen is een proces van smaak en geur ontwikkeling in de tijd. Door de luiken in het oude kaaspakhuis te openen laten de kaasmeesters de buitenlucht binnen en speelt de natuur zijn belangrijke rol. De variaties van de natuurlijke omstandigheden gedurende de rijpingstijd zijn belangrijk. De kaas past zich telkens aan de wisselende omstandigheden aan. Bij warm weer worden de kazen langzaam warmer en versnelt de rijping en bij kouder weer precies andersom en vertraagt deze. Bij vochtig weer kunnen de kazen hun vocht minder kwijt (bedrogen minder) en bij droog weer juist meer. Zo werken de kazen en de rijping samen met de natuur. De natuurlijke verschillen veroorzaken diepte en complexiteit in smaken en geuren.

Het ventileren van het kaaspakhuis gebeurt nog steeds door luiken te openen op het moment dat de buitenlucht goede invloed heeft op de omstandigheden. Door het jaar wisselen lagere en hogere temperaturen, meer vochtigheid in de lucht en drogere lucht, elkaar af. De rijpingsomstandigheden variëren zo op een natuurlijke manier en verklaren de complexiteit van smaken en geuren.

De kazen maken alle seizoenen mee en verliezen in de tijd veel aan gewicht (ze bedrogen), terwijl de smaken en geuren intenser worden en de textuur verandert.

Reypenaer is het resultaat van het streven en het vakmanschap van drie generaties van de Wijngaard familie.

Reypenaer
Reypenaer kazen hebben meerdere prijzen gewonnen, waaronder drie keer "Supreme Champion"bij de Nantwich International Cheese Show in Engeland. Daarnaast werken vele top (sterren) restaurants ermee.
Smaak: intense, beklijvende smaak en geur met een zachte, smeuïge textuur
Aroma's: licht romig, ziltig, aangenaam fruitig, nootachtig

Reypenaer VSOP
Deze bijzondere kaas smelt op de tong en heeft een overweldigende geur en smaak. De fijne mineraalkristallen in de kaas zijn het resultaat van het uitkristalliseren van eiwitten en mineralen tijdens de twee jaar lange rijping. In de zomer stijgt de temperatuur in het kaaspakhuis waardoor de suikers in de kaas karamelliseren. Zij krijgt de kaas zijn okergele kleur. Deze Reypenaer V.S.O.P. is niet alleen geschikt als dessert, maar ook om op elk moment te delen met vrienden.
Smaak: ontwikkelde, krachtige en volle smaak en geur met fijne mineraalkristallen
Aroma's: chocolade, hazelnoot, karamel en houtachtig

Reypenaer XO Reserve
Reypenaer XO Reserve is het summum van kaasrijping en is een kaas voor echte levensgenieters. Hij wordt in beperkte hoeveelheid geproduceerd en uitsluitend gemaakt van grasmelk in de zomermaanden. Dan vinden de koeien het meest malse en sappige gras en leveren ze de beste melk. Tijdens zijn historische rijping verliest hij meer dan 25% van zijn gewicht. Langzaam verandert de kleur van de kaas van oranje tot bruin en ontwikkelen zich fijne gerijpte mineraalkristallen. De lange rijping geeft deze kaas een buitengewoon geconcentreerde en zuivere smaak.
Smaak: Uitzonderlijk complexe, diepe smaak en geur met gerijpte mineraalkristallen
Aroma's: cognac, walnoot, boter en gras

Specificaties

Ingrediënten

Reypenaer - 1 jaar gerijpt: gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, stremsel, kleurstof: annatto norbixine Reypenaer V.S.O.P. - 2 jaar gerijpt: gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, stremsel, kleurstof: annatto norbixine Reypenaer XO Reserve - 2,5 -3 jaar gerijpt gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, stremsel, kleurstof: annatto norbixine

Voedingswaarden per 100 gram

Zout 2,0 2,1 2,3
Vezels -
Energie (kJ/kcal) 1783/425 1878/447 1986/473
Vetten 35 37 39
waarvan verzadigde vetzuren 25 27 28
Koolhydraten <0,1 <0,1 <0,1
waarvan suikers <0,1 <0,1 <0,1