1/64 Reypenaer VSOP
1/64 Reypenaer VSOP
Zum Vergrößern klicken
1/64 Reypenaer VSOP
1/64 Reypenaer VSOP
Kerstgeschenken Geschenken Groothandel Kaasspeciaalzaken Detailhandel Mozzarella alternatief

1/64 Reypenaer VSOP

Produktbeschreibung

Een klein stukje Reypenaer V.S.O.P. van 135g, vacuüm verpakt.

Smaak: ontwikkelde, krachtige en volle smaak en geur met fijne mineraalkristallen
Aroma's: chocolade, hazelnoot, karamel en houtachtig

Preis nach Anmeldung verfügbar
  • Produkt-UBRs: Titel
  • Produkt-UBRs: UBR 1
  • Produkt-UBRs: UBR 2
  • Produkt-UBRs: UBR 3

Produktbeschreibung

Reypenaer kaas... een mysterie
Het mysterie van de bijzondere smaakontwikkeling tijdens de rijping van Reypenaer kaas is groot. Het is een samenspel van meerdere omstandigheden, met waarschijnlijk als belangrijkste factor het in ruim 110 jaar opgebouwde microklimaat in het oude kaaspakhuis aan de Oude Rijn in Woerden, in 1906 gebouwd door de rijping van Goudse kazen uit het groene hart van Nederland.

De natuur doet zijn werk
Rijpen is een proces van smaak en geur ontwikkeling in de tijd. Door de luiken in het oude kaaspakhuis te openen laten de kaasmeesters de buitenlucht binnen en speelt de natuur zijn belangrijke rol. De variaties van de natuurlijke omstandigheden gedurende de rijpingstijd zijn belangrijk. De kaas past zich telkens aan de wisselende omstandigheden aan. Bij warm weer worden de kazen langzaam warmer en versnelt de rijping en bij kouder weer precies andersom en vertraagt deze. Bij vochtig weer kunnen de kazen hun vocht minder kwijt (bedrogen minder) en bij droog weer juist meer. Zo werken de kazen en de rijping samen met de natuur. De natuurlijke verschillen veroorzaken diepte en complexiteit in smaken en geuren.

Het ventileren van het kaaspakhuis gebeurt nog steeds door luiken te openen op het moment dat de buitenlucht goede invloed heeft op de omstandigheden. Door het jaar wisselen lagere en hogere temperaturen, meer vochtigheid in de lucht en drogere lucht, elkaar af. De rijpingsomstandigheden variëren zo op een natuurlijke manier en verklaren de complexiteit van smaken en geuren.

De kazen maken alle seizoenen mee en verliezen in de tijd veel aan gewicht (ze bedrogen), terwijl de smaken en geuren intenser worden en de textuur verandert.

Reypenaer is het resultaat van het streven en het vakmanschap van drie generaties van de Wijngaard familie.

Reypenaer VSOP
Deze bijzondere kaas smelt op de tong en heeft een overweldigende geur en smaak. De fijne mineraalkristallen in de kaas zijn het resultaat van het uitkristalliseren van eiwitten en mineralen tijdens de twee jaar lange rijping. In de zomer stijgt de temperatuur in het kaaspakhuis waardoor de suikers in de kaas karamelliseren. Zij krijgt de kaas zijn okergele kleur. Deze Reypenaer V.S.O.P. is niet alleen geschikt als dessert, maar ook om op elk moment te delen met vrienden.

Dunne blaadjes geven de mooiste smaak- en geurbeleving. Speciaal hiervoor is de Reypenaer Guillotin ontwikkeld.

Allgemeine Spezifikationen
Produktcode 8606
Marke Reypenaer
EAN 8714529001456
Aufbewahren Ungekühlt
Einheit Stückartikel
Formaat 1/64
Produkt Käse
Reifedauer 1 - 3 Jahre
Schneidemethode Käseimbiss
Variante Kuhmilchkäse
Fasern -
Kohlenhydrate <0,1
davon Zucker <0,1
Fette 36,8
Salzig 2,1
davon gesättigte Fettsäuren 26,5
Energie (kJ/kcal) 1878/447
Zutaten gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, stremsel, kleurstof: annatto norbixine